torsdag den 19. april 2007

::: Kom til Forskningens Døgn i Second Life :::


Roskilde Library Hangout fejrer Forskningens Døgn i Second Life med reception og foredrag. Vi åbner ballet fredag den 27 april kl 15.30-16.30. Hvor man udover almindelig snak og drinks, kan få en rundvisning og præsentation af hvad det hele går ud på. Vi har sikkert en overraskelse i ærmet.
Lørdag 28.april kl. 13.00 springer vi ud som foredragsholdere med foredraget Avatarers sociale liv. I Second Life sammenhæng er man nærmest ekspert efter 6 måneder, men her har vi fundet én hvis tidshorisont er noget længere. Foredragsholderen er RUC-forsker, Sisse Siggaard Jensen, der i mange år har forsket i virtuelle verdener og det sociale liv der foregår i dem. Avatarer er navnet for de virtuelle figurer man bruger som alterego i de virtuelle verdener, og når foredraget nu handler om avatarer, hvad er så mere oplagt end at tale direkte til dem i det virtuelle.
Vi fra Roskilde Library Hangout satser på at der vil være plads til omkring 50 publikummer på foredragspladsen, så kom i god tid. Fordraget vises også live på en skærm på Stændertorvet i Roskilde, hvor Forskningens døgn fejres i den virkelige verden.

Tidspunkter:
27. april kl. 15.30 Åbningsreception
28. april kl.13.00 "Avatarers sociale liv"- Foredrag ved RUC-forsker Sisse Siggard Jensen

Sted:
Roskilde Library Hangout
Region: Sabra. Koordinater: 24, 240, 0
Slurl: http://slurl.com/secondlife/Sabra/24/240/0

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for et meget interessant fordrag om avatarer og et godt arrangement (tak for drinks ;-) ). Som både nybegynder SL-bruger og erfaren WoW-spiller fik det mig til at tænke over hvem mine avatarer egentlig er :-) - det giver i hvertfald en ny form for eksistentialisme at tænke over, hvorfor en avatar er som den er.
"Vis mig din avatar og jeg kan fortælle dig, hvem du er" for at sige det lidt poppet.

Anonym sagde ...

Det glæder mig at du fik noget ud af det. Vi synes også selv at det var et vellykket arrangement.

Michael sagde ...

Jeg er helt ny i Sl-sammenhæng, og har været forbi Jeres sted, og var derfeter inde at læse jeres blog. Jeg har tænkt lidt over hvordan en forelæsning/et fordrag foregår, er der en person der taler live eller er det streamet? For man kan jo ikke bruge mikronfoner til at tale sammen med.

Anonym sagde ...

Ja, foredraget foregik via streamede filer kombineret med chat. Den 16. juni præsenterer vi litteraturoplæsning med den samme teknik. Kommer snart noget om det her på bloggen.